De twaalf beste manieren om je lichaam te ontslakken

Veel mensen voelen zich vaak niet goed, zonder dat er echt een duidelijke medische oorzaak aan ten grondslag ligt. Symptomen zijn bijvoorbeeld vaak moe zijn, huidproblemen hebben of problemen met de spijsvertering. Het is raadzaam dan om een ontslakkingskuur te proberen. Met een ontslakkingskuur is het mogelijk het lichaam te ontgiften. Met ontgiften bedoelen experts dat het lichaam ontdaan wordt van allerlei schadelijke stoffen.

Dat heeft een zeer positief effect op het algemene welzijn en de gezondheidstoestand.

Beginnen met ontslakken van het lichaam

Ten eerste moet men ervoor zorgen dat er minder ‘toxische stoffen’ binnenkomen. Die stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid. Voorbeelden ervan zijn bijvoorbeeld koffie, alcohol, tabak en geraffineerde voedingsmiddelen. Bovendien zitten er ook slechte stoffen in verzadigd vet.
Al deze stoffen zorgen ervoor dat er zich problemen voordoen in een gezond lichaam. Verder is het aangeraden het gebruik van chemicaliën die in schoonmaakproducten zitten te mijden. Deze chemicaliën zitten ook vaak in verzorgingsproducten. Deze producten zouden de huid juist moeten verzorgen, maar in plaats daarvan kan regelmatig gebruik van deze stoffen leiden tot veel gezondheidsproblemen.

Een andere oorzaak kan bijvoorbeeld stress zijn. De stress gerelateerde hormonen nemen dan toe in het lichaam. Deze hormonen kunnen weliswaar zorgen dat we een flinke adrenaline-boost krijgen, om zo bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijd te winnen. Maar het heeft ook nadelen: het ontwikkeld toxines, die ervoor zorgen dat ontgiftings-enzymen in het lichaam minder effect hebben.  Tijdens het ontslakken is het een goed idee zoveel mogelijk stress uit de weg te gaan. Probeer eens meditatieoefeningen uit te voeren of volg Yoga of Qigong-lessen.

Ontslakkingsprogramma kiezen

Er zijn veel verschillende programma’s die helpen bij het ontgiften van het lichaam. Welk programma het beste is, verschilt per mens. Veel programma’s bestaan uit een ontslakkingskuur van zeven dagen. Dat is de tijd die het lichaam nodig heeft om het bloed te zuiveren.

Een populaire ontslakkingskuur is het detox-vasten-programma. Daarin vast men twee dagen en drinkt men alleen water, kruidenthee en sapjes, zonder te eten. Daarna volgt men vijf dagen lang een strak dieet, dat de spijsvertering op order brengt. Dit dieet kan aangevuld worden met supplementen, kruidenmiddeltjes en goede probiotica. Oefeningen doen helpt om de doorstroom van het bloed te bevorderen.

Sommige specialisten bevelen een nog radicalere manier van vasten aan. Het vasten duurt dan geen twee, maar drie tot zeven dagen. Daarbij mag men niet eten, maar alleen verse groente/fruitsappen en water nuttigen.

Er zijn ook nog andere populaire programma’s voor ontslakken van het lichaam, zoals:

Supplement combinaties bestaande uit vezels, vitamines, kruiden en mineralen. Er zijn verschillende pakketten op de markt die helpen met deze combinaties.
Therapieën waarbij iemand één dag per week enkel water drinkt. Dit komt vooral vaak voor bij traditionele en primitieve culturen.

Je lichaam ontslakken in twaalf simpele stappen

Het volgen van een onslakkingskuur is niet voldoende om het lichaam volledig te ontgiften. Het gaat ook om verandering in de levensstijl en het dieet met behulp van bepaalde supplementen. We hebben twaalf leefregels opgesteld die ontslakking bevorderen.

 1. Eet veel vezels. Die zitten in bijvoorbeeld bruine rijst, biologische groenten en fruit. Andere producten zijn spirulina, chlorella, zeewier, radijsjes, artisjokken, zuurkool, broccoli en bieten. Wie problemen heeft met het eten van deze groenten, kan er ook een groene smoothie van maken.
 2. Reinig en bescherm de lever door kruiden zoals de paardenbloem-wortel, mariadistel te nemen. Drink bovendien regelmatig kruidenthee.
 3. Neem vitamine C. Die vitamine stimuleert het lichaam voor de aanmaak van glutathionele. Dat is een stof die de lever helpt om toxische stoffen af te breken.
 4. Drink anderhalf liter per dag, minimaal.
 5. Oefen de ademhaling. Diepe ademhalingen zorgen ervoor dat er meer verse zuurstof in het lichaam kan circuleren. Het bevorderd ook afvoer van afvalstoffen via jouw lymfe.
 6. Vermijd stress en focus op positieve gedachten die gaan gevoelens.
 7. Beoefen dagelijks heet-koud hydrotherapie: ga vijf minuten onder een hete douche staan en blijf vervolgens 30 seconden onder koud water staan. Doe dit tenminste drie keer. Rust tenslotte 30 minuten uit op bed.
 8. Probeer regelmatig een goede sauna te bezoeken. De sauna is een goede manier afvalstoffen uit te zweten en je lichaam te ontgiften.
 9. Borstel je huid droog of neem speciale ontgiftende voetbaden die mineralenbadzouten bevatten. Die zouten verwijderen toxines via de poriën. Er zijn speciale lichaamsborsteltjes te koop bij onze webwinkel.
 10. De belangrijkste manier is de simpelste: bewegen! Met een uurtje yoga of fitness per dag kan de lichaam van werking en spieren verbeteren worden. Bovendien komen bij zweten veel toxische stoffen vrij.
 11. Volg een ontslakkingskuur bij een professionele massage praktijk almelo of een natuurkundige arts.
 12. Onderga regelmatig professionele massages. Combineer daarbij verschillende technieken, zoals Acupuncture en Deep tissue massage in Almelo. Varieer daarbij.

Graag hoor ik nog meer tips voor het ontgiften van het lichaam!