Ontzuren van het lichaam doet U zo!

Ontzuren van het lichaam doet u zo!

Het ontzuren van het lichaam is niet erg ingewikkeld. Het is belangrijk het lichaam regelmatig te ontzuren, om zo verzuring tegen te gaan.
Verzurende factoren beperken
Ten eerste is het belangrijk verzurende factoren uit de weg te gaan. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om zaken zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en straling. Vermijd deze factoren zoveel mogelijk.

Beperk ook de consumptie van schadelijke voeding en dranken. Het gaat daarbij vooral om voedsel dat bestaat uit dierlijke eiwitten en suikers. Verminder de consumptie van koolzuurhoudende dranken, alcohol en koffie. Het is belangrijk meer ontzurend voedsel zoals groenten, aardappelen en noten te eten. Dit wordt het zuur-base dieet genoemd.

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om alle bovenstaande factoren te beperken. We werken met moderne technologie zoals een mobiele telefoon of draadloos netwerken. Bovendien slaan we een feestje met wijn, bier en frisdrank niet zomaar over. Toch kunnen deze factoren bijdragen aan verzuring van het lichaam.

Actief ontzuren

Het is mogelijk actief te ontzuren. Daarmee herstelt u het zuur-base evenwicht door de opgehoopte zuurresten in het lichaam te neutraliseren. Vervolgens breekt het lichaam deze zuren af, lost het op en voert het af. Door actief te ontzuren ontstaat er een basisch tegenwicht waardoor het lichaam in de toekomst beter beschermd is tegen verzuring. Het is mogelijk op een aantal manieren actief te ontzuren.

 

Producten voor actief ontzuren van het lichaam - AlkaVitae®

Basische buffer

Ten eerste is het belangrijk te kijken naar de basische buffer. Natriumbicarbonaat is een basische buffer die overtollige afvalzuren in het bloed neutraliseert. Verhoog de basische buffer op dagelijkse basis om zo verzuring van het lichaam tegen te gaan. Natriumbicarbonaat heeft bovendien een ontzurende werking, doordat het alle zuurresten in het lichaam oplost. Het is aangeraden de bicarbonaat dagelijks te verhogen aan de hand van bijvoorbeeld Alka Druppels, Alka Tabs en Alka Tabs calcium.

Kruidenextracten drinken

Al sinds de Oudheid drinkt men kruidenextracten. Deze extracten zijn bedoeld om het lichaam te zuiveren. In kruiden zitten basenvormende elementen die zuren kunnen oplossen. Het is belangrijk om goed te variëren in het gebruik van kruiden. Op die manier is het ontzuren van het lichaam mogelijk. Vooral kruidenthee zorgt ervoor dat het lichaam in een snel tempo ontzuurt. In Alka Thee zitten ruim 52 verschillende soorten kruiden verwerkt, die helpen bij het ontzuren van het lichaam. Ook 7X7 ontzuringsthee van P. Jentschura is heel effectief en ook lekker te drinken.

Ontzurende en mineraliserende baden

De meeste verzurende afvalstoffen worden uitgescheiden door mens grootste orgaan, de huid. Bij een sterke verzuring gaan veel afvalzuren via de poriën in de huid naar buiten. Mensen die veel last van verzuring hebben, hebben om die reden vaak een onprettige lichaamsgeur. Door een te sterke verzuring kunnen er chronische huidklachten ontstaan, zoals eczeem en ontstekingen.

Neem regelmatig een ontzurend bad om de afvoer van zure afvalstoffen te stimuleren. De oude verzuurde huidoppervlaktelaag wordt op deze manier volledig gereinigd. Daardoor ontstaat er een nieuwe, basische huid. Een belangrijke stof voor het ontstaan van ontstekingen is talg. Talg is er voor bedoeld om de huid te beschermen. Door regelmatig te ontzuren krijgt talg zijn natuurlijke functie weer terug. Alka Bad en MeineBase bad van P Jentshura bestaan uit een bijzondere basische badzoutformule, waarmee het mogelijk is te ontzuren met het nemen van een bad of douchebeurt.

Lichaam ontzuren met P Jentschura ontzuringsbad

Lichaam effectief ontzuren met P Jentschura ontzuringsbad

Lichaam voeden

Een andere manier is het lichaam dagelijks te voeden met basische voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen beschermen tegen verzuring. Basische voedingsstoffen brengen het verzuringsgehalte in het bloed weer op pijl. Deze basische voedingsstoffen zitten vooral in groenten en fruit, maar ook in bijvoorbeeld algen. Extra voedingscomplexen zoals vezels, enzymen en probiotica zijn erg belangrijk voor het ontzuren van het lichaam. Een goede gezondheid begint immers bij een goede stofwisseling.

Alka Greens is een zogenaamde ‘superfood’, dat vooral bestaat uit een uitgebreide selectie vaan basische en orthomoleculaire voedingsstoffen. Deze stoffen beschermen tegen verzuring.

P Jentschura heeft eigen “superfoods” Wurzelkraft.

Genieten

Toch is ontzuren niet alleen maar afzien. Vergeet niet om ook regelmatig te genieten! Geniet van een stukje vlees of een biertje, zonder dat dat meteen tot verzuring zal leiden. Wie al last heeft van klachten met betrekking tot verzuring, doet er goed aan rekening te houden met het beperken van verzurende voeding en activiteiten.

Genieten is goed voor uw gezondheid